Scroll to top

Tenderteam Gesteld: Een Essentiële Eerste Stap

Krijgt jouw tenderteam de aandacht die het verdient om echt te schitteren? Tenderen is niet zomaar een wedstrijd; het is een estafetterun op olympisch niveau. En de winst zit in de kleinste details. De vaardigheid van de sporter, de positionering in het team en de eenheid. Bij Avante zijn we overtuigd van de kracht van teamwork. Niet voor niets is ‘collectief gedreven’ een van onze kernwaarden. Hier zijn vier cruciale facetten die je nodig hebt om je tenderteam te laten excelleren.

 

1. Houd rekening met de specifieke opgave

Wie zijn de beste lopers voor de specifieke ondergrond? Selecteer voor je tenderteam de beste mensen voor de specifieke opgave.

 

2. Benut elkaars krachten

Wie in je team is de gedreven starter die als eerste van het blok schiet? En wie is de afmaker, die alles in de laatste meters naar huis brengt? Zorg dat iedereen zijn kracht kent én zet eenieder in die kracht.

 

3. Concreetheid en verbinding

Gaat jouw tenderteam door het vuur voor elkaar? Maak ieders rol kraakhelder en zoek de verbinding op persoonlijkheidsniveau. Want alleen als je elkaar echt kent en vertrouwt, kun je samen de top bereiken. 

 

4. Strategie geeft richting

Hoe halen we het maximale uit het team? Werk de run uit in een concrete strategie en houd het team op koers. En als de omstandigheden veranderen? Schakel dan met precisie bij, altijd met het doel voor ogen. 

 

Als het stokje valt bij de overdracht, loop dan een recordronde om samen weer aan kop te komen. Want die gouden medaille? Die is alleen weggelegd voor het team dat bereid is tot het uiterste te gaan, dat vecht voor elke centimeter en dat samen het allerbeste presteert. 

 

Lees ook: De behoefte is anders dan de vraag

Related posts